Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen.

Nan de Mooij uitvaartbegeleiding

Marinus Poststraat 17
2235 XA Valkenburg

info@nandemooij.nl

Dag en nacht bereikbaar op

071-40 189 70 of 06-204 63 336

Menu
Contact
“Samen met u zoeken we naar een persoonlijke invulling van het afscheid.”

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen.

Nan de Mooij uitvaartbegeleiding

Marinus Poststraat 17
2235 XA Valkenburg

Het Afscheidshuis

Kerkstraat 68b
2223 AJ Katwijk aan den Rijn

info@nandemooij.nl

Dag en nacht bereikbaar op

071-40 189 70 of 06-204 63 336

Het overlijden

Wat te doen bij overlijden

Als een dierbare is overleden is het belangrijk dat u eerst de dienstdoende huisarts belt. De arts zal een officiële verklaring van overlijden opstellen. Die verklaring heeft de uitvaartbegeleider nodig voor de aangifte van overlijden bij de burgerlijke stand van de gemeente.

Vervolgens neemt u contact met ons op en spreken wij een tijdstip af om naar u toe te komen.

Nadat wij met elkaar kennisgemaakt en gesproken hebben zullen wij, indien uw dierbare thuis is overleden, de overledene gaan verzorgen. Wij bespreken eerst wie de overledene gaat verzorgen. Nabestaanden kunnen hierbij actief betrokken worden. Voorop staat dat u altijd de keus heeft om zelf te bepalen hoe groot uw bijdrage in de verzorging is. Het is ook mogelijk dat wij de laatste verzorging geheel op ons nemen.

Na de verzorging gaan we met u in gesprek over:

  • de opbaring; thuis of in een rouwcentrum
  • begraven of cremeren
  • de kist
  • de kaart
  • advertenties
  • rouwvervoer
  • de afscheidsplechtigheid
  • de dag van de uitvaart
  • uw aanvullende wensen

De dag en het tijdstip van de uitvaart zullen wij op de dag van overlijden vastleggen waarna de kaarten gedrukt en verzonden kunnen worden. In de dagen die volgen wordt in alle rust de uitvaart samen met u tot in detail georganiseerd.

Sprekers
Samen met u zoeken wij naar een persoonlijke invulling van het afscheid. Veelal wordt een afscheidsdienst door een predikant, pastoor, pastor of bekende van de familie geleid. Mocht dit om welke reden dan ook voor u niet aan de orde zijn dan kunnen wij u in contact brengen met begeleiders van afscheidsdiensten. Wij werken nauw samen met diverse begeleiders die een afscheidsdienst, met een al dan niet religieuze achtergrond, kunnen samenstellen en uitvoeren. Ieder mens is uniek, elk afscheid ook.

Begraven of cremeren
De keuze voor begraven of cremeren ligt heel vaak op emotioneel of religieus terrein. Ook familietradities liggen vaak aan deze keuze ten grondslag.

Binnen de gemeente Katwijk en de daarbij behorende dorpskernen van Valkenburg en Rijnsburg zijn er diverse begraafplaatsen. Een crematie kan plaatsvinden in een crematorium naar keuze. In de nabije omgeving ligt het crematorium Rhijnhof te Leiden.


Kinderen als nabestaanden
Als kinderen van dichtbij te maken krijgen met sterven, dan is dat vaak de eerste keer voor hen. Wanneer kinderen nabestaanden zijn, wanneer bijvoorbeeld een ouder of een grootouder is overleden, proberen wij hen er zoveel mogelijk bij te betrekken. Het is belangrijk dat ze horen wat er gaat gebeuren. Kinderen kunnen van nature heel veel aan, laten zelf wel weten wat ze wel of niet willen. Kinderen zijn over het algemeen heel direct, gaan vaak anders om met de dood dan volwassenen.

Wanneer kinderen sterven…
Helaas gebeurt het ook dat een kind komt te overlijden. Soms in de moederschoot, soms iets later en soms in de bloei van hun leven. Er breekt dan een periode aan van ongeloof, onmacht en onbeschrijfelijk veel verdriet en pijn.

Er is veel mogelijk rondom het afscheid van uw kind. Alles kan in alle rust besproken worden, iedere dag een beetje……alles op zijn tijd.